Când comandați recenzii pe harta Google de la noi, primiți:

  • recenzii de la oameni reali;
  • recenzii din conturi sigure sau experti locali;
  • recenzii scrise pe cât posibil adaptate la comentarii reale (cantități diferite de text, cu o ortografie perfectă și cu erori, cu punctuație corectă și incorectă)
  • alte lucruri detailate care vor face ca pagina companiei dvs. pe Google Maps sau Facebook să fie atractivă pentru potențialii clienți

Avantajele recenziilor pozitive:

În primul rând, plasarea recenziilor va fi utilă acelor proprietari cărora le pasă de reputația companiei lor și lucrează la o imagine pozitivă a companiei pe Internet. De asemenea, trebuie să cumpărați recenzii pe o hartă Google atunci când:

  • Ați cumpărat o afacere și vă restabiliți reputația după vechii proprietari;
  • Concurenții tăi nu joacă corect;
  • Sunteți o companie tânără, încă nu există recenzii reale, dar trebuie să scrieți primele recenzii pentru a încuraja clienții

Suntem siguri că alegerea restaurantului pentru această vineri, veți face alegerea în favoarea celor din captura de ecran din dreapta :). Există multe recenzii, un rating bun și, după ce ați citit recenziile vizitatorilor, nu există nicio îndoială că există un serviciu bun și o bucătărie delicioasă.

Atunci când ia o decizie, utilizatorul se bazează pe evaluarea generală a companiei sau a magazinului online și pe opinia celor care au folosit deja serviciul și și-au lăsat comentariile. Recenziile de pe Google Maps & Facebook sunt unul dintre cele mai importante elemente care afectează decizia utilizatorului atunci când comandă un serviciu sau achiziționează un produs.

Aproape 95% dintre utilizatori citesc mai întâi recenziile și apoi iau măsurile necesare (cumpără sau comandă un serviciu). Și nu contează ce fel de serviciu sau categorie de bunuri: curățătorie chimică, cafenea, restaurant, stație de service, agenție de turism sau spălătorie auto.

De asemenea, este necesar să se țină seama de faptul că vizitatorii consideră un serviciu bine realizat ca atare fara sa lase o recenzie cel mai des, dar dacă clientul după serviciul primit nu a primit rezultat așteptat, atunci există o mare probabilitate de a primi o recenzie negativă.

Exemple lucrari:

Creșterea ratingului restaurantului de la 3,3 la 4,8

Creșterea ratingului Auto Service de la 2,8 la 4,4

Cere Oferta de Pret:

""
1
Numeyour full name
Telefonyour full name
Mesajmore details
0 /
Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder